Cautare

445 de rezultate pentru "maramures county" (3.46 secunde)
Roots Revival Romania este proiectul celor 7 muzicieni din 7 tari, care, dupa o calatorie de 7 zile prin Maramures, se intalnesc pe scena Salii Radio, intr-un concert de final, in care reinterpreteaza muzica traditionala din Romania.
Vor concerta pe 7 septembrie in Maramures si pe 8 septembrie in Bucuresti, iar pe 18 - 19 septembrie, Orchestra va acompania prima editie a festivalului national de folclor " Marin Ghiocel", ce va avea loc la Giurgiu, prezentat de Iuliana Tudor si transmis in direct pe TVR3.
Aceasta vrea sa foloseasca bratari romanesti cu modele geometrice de la Targu Lapus si cu elemente florale din Maramures, pe care sa adauge aceste cristale.
Bisericile din Moldova, bisericile de lemn din Maramures, satele cu biserici fortificate din Transilvania, cetatile dacice din Muntii Orastiei, centrele instorice din Sibiu, Sighisoara sau Brasov, patrimoniul monumental brancusian de la Targu Jiu sunt comparabile ca valoare cu monumentele antice ale Atenei sau ale Romei.
fructe, magiun, sucuri si siropuri naturale din Somcuta Mare, dulceturi din Bucovina, zacusca si muraturi de la Tartasesti, paine de Brasov, cozonac de Botosani, placinte din Arad, prajituri de casa din Maramures, turta dulce din Covasna, baclava turceasca, miere si plante medicinale.
Mircea Crisan s-a nascut intr-o noapte de august, intr-un tren care mergea spre Maramures. Baietelul, pe nume Mauriciu Kraus, a crescut intr-o familie de evrei, negustori ambulanti.
muzicieni traditionali din Maramures sustin recitaluri acustice; concert simfonic in premiera absoluta, creatii de Shaun Davey, in interpretarea unor grupuri corale si orchestrale de 120 de muzicieni;16 august - Seminar despre abordari inovatoare de promovare a turismului.
In cateva randuri si intr-o singura fraza, povestea restaurantului de familie s-ar reduce la mult suflet si dedicatie, la masina de epoca Morgan, la dudul batran de 200 de ani, a carui energie si istorie acopera gradina racoroasa vara si incalzita iarna, la cele 38 de feluri de whiskey, la Feteasca Neagra Morgan, un vin conceput special de catre Crama Basilescu pentru Morgan la Dud si pentru musafirii nostri, la self service-ul de bere din Barul Morgan, la separeul verde unde nu te deranjeaza nimeni daca nu suni butonul, la Salonul Bordeaux in care poti citi si titluri de carti clasice pana soseste mancarea, la varietatea de muzica ambientala si light jazz a anilor de mult trecuti, la faptul ca toti cei care suntem aici pentru dumneavoastra, suntem de-ai casei inca de la inceputuri si, nu in ultimul rand, la meniul de foie gras (20 de feluri), la meniul a la carte, in care Salata de creier cu multa verdeata si pesto, Muschiul de vita cu Foie Gras, Foie Gras la tigaie cu dulceata de casa, Aumonieres-ele, Fondue-ul de branza frantuzeasca cu tuica Zetea si bacon, diversele preparate din rata de Maramures sau White Duchess isi disputa efervescent si cu demnitate disputa in preferintele musafirilor." Regards, Anne Marie Parlog - Adresa:
"Succesul il datoram si senatorului Bota" Dupa succesul editiei a V-a a Festivalului de Film Romanesc ProCult, organizatorii au decis sa trimita o scrisoare de multumire Senatorului PSD de Maramures, Sorin Bota, "fara contributia caruia acest Festival nu ar fi fost la nivelul la care este astazi".
Printre acestea se numara si Manastirea Sapanta-Peri, din judetul Maramures, avand hramul Sfantul Arhanghel Mihail, ce se impune cu stilul sau sobru si cu o inaltime de 78 m!
Turnurile Petronas, Catedrala din Reims, Moschee din Istanbul, Coloana Infinitului a lui Constantin Brancusi sau Biserica din Maramures, dar si prin vibratia originala a naturilor statice si a marturiilor plastice ale calatoriilor sale in real si imaginar.
In anul 1478, regele Matia Corvin l-a transferat la Timisoara pe capabilul comite de Maramures, Paul Chinezu, unul dintre cei mai buni comandanti militari romani din Evul Mediu.
Narcisa Suciu revine cu un material discografic de colinde - melodii culese de la maicutele Manastirii Barsana, din Maramures. Albumul Craciunul meu include 14 cantece ritualice, interpretate inegalabil de catre Narcisa- colinde rare, cu o puternica incarcatura emotionala.
Narcisa Suciu revine cu un material discografic de colinde - melodii culese de la maicutele Manastirii Barsana, din Maramures. Albumul CRACIUNUL MEU include 14 cantece ritualice, interpretate inegalabil de catre Narcisa - colinde rare, cu o puternica incarcatura emotionala.
Pentru aceeasi expozitie a fost selectata si o alta lucrare de Mircea Cantor - Anthroposynaptic - din colectia Louis Vuitton Foundation - o broderie pe camasi traditionale din Maramures, cu care artistul a participat si la Art Basel in 2015.
Prezinta relativ repede piatra lunii si labradoritul, granatul si roci mai putin frecevente, cum e lapis lazuli, care se gaseste atat in Chile, cat si in Afganistan, unde minele acelea au vreo 7.000 de ani vechime, cat si malachitul din Muntii Ural si Congo, peridotul care e mineralul cel mai frecvent in masa pamantului, dar si un mineral care a fost gasit prima data in Romania, in Maramures, la Carnic:
Am mai adus vase traditionale din ceramica, in special din Horezu, dar si braie barbatesti, ii cusute manual din zona Bucovinei, cani, strachini traditionale, gentute mici din piele, gentute traditionale - la 50 RON si un costum traditional din Maramures - la 1.200 RON, ne-a spus Teodora Economu.
Am cunoscut mestesugari din Bucovina, din Maramures, din Ialomita, din Calarasi. - Care vi s-a parut ca are cea mai interesanta poveste?
MARAMURES In intervalul 31 decembrie - 06 ianuarie, temperatura aerului va avea o tendinta de crestere, apoi incepand din 07 ianuarie vremea va intra intr-un proces de racire usoara.
MARAMURES In 19 februarie temperaturile diurne vor scadea spre 0 grade, iar ulterior vor fi in jur de 2 grade.
google-analytics.com